Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

INBLICK: Jordan 1

Det är denna skon som startade allt! Air Jordan 1 satte inte bara upp vägen för Jordan Brand. Det bidrog också till att skapa vägen för sneakerkulturen som vi känner den idag.


The 1 som startade allt

Air Jordan 1 designades av Peter Moore och släpptes 1985. Releasen var knuten till Michael Jordans rookiesäsong i NBA. Designen av Jordan 1 var ganska enkel och överensstämmande med tidens andra basketskor. Jordan 1 saknade den sofistikerade tekniken som Jordan Brand skulle vara känt för med senare omgångar. Nike var dedikerade till att ge Michael Jordan sina egna sko och varumärke att växa med. Det engagemanget är tydligt när du ser skons distinkta logotyp. Moore designade en vingsymbol, en föregångare till Jumpman-logotypen, som placerades på skons övre ankel.

 

Affärerna kring Jordan 1

Michael Jordan skrev på ett kontrakt med Nike värt 2,5 miljoner dollar under hans rookieår. Det ser ut som prissättningen för röjningsgången idag, men vid den tiden ansåg många att MJ, en oprövad rookie, inte förtjänade ett så stort kontrakt.

När sneakerheads tänker på Jordan 1 och colorways tänker de vanligtvis först på Jordan 1 ’Banned’. The Banned, även känd som "BRED", hade en svart, röd och vit färgsättning. Skon fick det förbjudna smeknamnet eftersom varje gång Jordan snörde på dem fick han böta $5 000 per match.

Idag tillåter NBA spelare att bära nästan vilken sko de vill, oavsett färg eller design. 1985 var ligan mycket mer konservativ när det kom till skor och Air Jordan 1 Banned bröt mot ligans uniformsregler. Det har pratats om att Banned-legenden är mer fiktion än verklighet. Med många spekulationer om att det hela var ett marknadsföringsknep av genierna på Nike. Oavsett berättelsens giltighet bidrog The Banned saga till att göra Air Jordan 1 till en legend.

 

Varje bra berättelse måste ha ett inledande kapitel. För legenden om Jordan Brand är dess första kapitel Air Jordan 1. Skons enkelhet på många sätt gör den ännu mer poetisk och passande som ett första kapitel. 1985 kunde ingen ha drömt om att Michael Jordan skulle bli den största basketspelaren genom tiderna. De hade heller aldrig kunnat drömma om hur inflytelserik och framgångsrik Air Jordan sneaker-serien skulle bli heller. Air Jordan 1 är bokstavligen den som startade allt.

 

Spana in våra bästsäljare från Air Jordan 1 just nu! 

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se