Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

INBLICK: Jordan 4

I den här artikeln tar vi dig tillbaka i tiden till 1989 när de historiska Air Jordan 4 sneakers debuterade.

Första gången Michael Jordan debuterade i ett par Air Jordan 4 var i ett NBA All-Star Game i februari 1989.

Trots den otroliga framgången av Air Jordan 3, fortsatte AJ4 att erövra marknaden och släpptes för första gången i en global utgåva 1988. Priset för denna modell var 110$ vilket var 10$ dyrare än den tidigare utgåvan, vilket på den tiden, gjorde dem till ett av de dyraste basketskorna på marknaden.

Men trots sin höga prislapp och initialt blandade respons, fortsatte denna siluett att bli de mest ikoniska skorna i Air Jordan-serien. Air Jordan 4 släpptes ursprungligen i fyra olika färger:

  • White Cement
  • Black Cement
  • Fire Red
  • Military Blue

AJ4 var den andra modellen framtagen av Tinker Hatfield av Michael Jordan. De hade en mid-cut och var lättare än AJ3.

Trots att de innehöll den ikoniska Air-enheten, skilde de sig en del estetiskt från sin föregångare som var mer baserade på livsstill och lyx.

Den här gången handlade de om prestation. De introducerade en Durabuck i syntetiskt läder och hade mer lättviktsmaterial. Den lade också till ett lager av uretanbelagt mesh för att göra det mer andningsbart.

Dessa AJ4:or introducerade också de legendariska "vingarna" som gjorde det möjligt för människor att anpassa sina Jordans med 18 olika snörningsalternativ.

 

"The Shot"
Det var år 1984 som Michael Jordans Chicago Bulls spelade en out-of-bounds match mot Cleveland Cavaliers där poängtavlan visade 98-100 i slutsekunderna till Clevelands fördel.

Med några sekunder kvar och hög frustration bland Chicago Bulls spelare, tar Jordan emot bollen utanför spelfältet, springer fram till frikastlinjen och drar en off-balance jumper över den utsträcka handen på Cleveland-guarden Craigh Ehlo - och tar skottet. Man kunde nästan känna hur luften togs ur arenan medan bollen far i luften samtidigt som signalen från den s.k ’buzzern’ börjar tjuta över hela arenan. Michael Jordan sätter skottet och Chicago Bulls vinner matchen med 101-100.

Detta skottet kom att med senare tid bli ett legendariskt och ett av Michael Jordans mest omnämnda skott, som idag kallas för ’the shot’. Trots mycket annat som Jordan gjort både på och utanför basketplanen, kom ’the shot’ att fastställa MJs rykte som den superstjärna han anses vara.

 
Vilka skor hade Michael Jordan på sig under denna matchen kanske du frågar dig själv? Under denna hektiska match bar Michael Jordan ett par Air Jordan 4 ’Black Cement’.

Vi kan se hur denna fantastiska siluett värderas högt av Nike som på senare tid kommit tillbaka med en del Retro släpp.

I skrivande stund är Air Jordan 4 vår bästsäljande siluett och vi är inte alls förvånade. En otroligt fin siluett som är lätt att bära upp samt kommer med en hel del schyssta färgkombinationer.

Spana in våra bästsäljare från Jordan 4 just nu!

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se