Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

Nike återuppfinner Air Jordan 3 White Cement!

Lördagen den 11 mars 2023 släpper Nike ett av årets mest efterlängtade par sneakers: Air Jordan 3 White Cement Reimagined.

Att detta släpp ses som ett måste för många sneaker-heads och lika många basketfans beror det på att paret i fråga inte bara är vackert. Det är också rikt på en fascinerande historia som vi inbjuder dig att upptäcka eller möjligen återupptäcka på Soleplus. 

Air Jordan sneakers - du ser dem idag på fötterna av alla som älskar streetwear. Och till och med ibland på de som inte överhuvudtaget är insatta, bär skorna för komfortens skull mer än stilen. Dessutom har Jordans nått en sådan popularitet att de har blivit helt enkelt nödvändiga. Michael Jordan gick dock i pension för 20 år sedan. Hur ska man då förklara att skorna han en gång bar på NBA:s basketplaner fortfarande väcker så stark entusiasm hos en bred publik? En del av svaret ligger i legenden som skapats av den tidigare nummer 23 i Chicago Bulls, som samlar både personliga och kollektiva rekord. Hur kan vi inte också nämna den roll som Tinker Hatfield och hans efterträdare spelar inom utrustningstillverkarens kreativa enhet? De har satt en outplånlig prägel på varumärkets historia, och mer allmänt på sneakers, genom att föreställa sig och sedan återuppfinna modeller så ikoniska som Air Jordan 3 White Cement.

 
Air Jordan 3, ytterligare ett mästerverk från den berömda designern Tinker Hatfield.

Först och främst bör det noteras att Jordan 3 är, som namnet antyder, den tredje pro-modellen signerad Nike av Michael Jordan.

 

1988, efter slutet av sin tredje säsong i basketens elit, uteslöt Michael Jordan inte tanken på att gå någon annanstans för att se om gräset var grönare. Mycket besviken på Air Jordan 2 som designats gemensamt av Peter Moore, far till Air Jordan 1, och Bruce Kilgore, Air Force 1, hotar infödingen i Brooklyn implicit att lämna Nike-skeppet för att gå ombord på sin tyska rival, adidas. Eller, mer överraskande, att ansluta sig till varumärket Van Grack som nyss skapats av Moore och Robe Stresser efter deras avgång från den amerikanska jätten (Nike). Det är just i detta ögonblick som Nike kommer att släppa sin bästa joker: Tinker Hatfield. Den före detta arkitekten som först tog på sig designerns-kostymen, för att rädda Nike från stupet med sin Air Max 1, kallades därför till Nike för att för andra gången inom loppet på några månader försöka övertyga sitt unga föl för att fortsätta äventyret vid Nikes sida. Detta är sammanhanget där Hatfield skapade Air Jordan 3.

Trots den uppenbara förändringen av stilistisk kurs som behövdes, och dess redan välkända förmåga att bryta gällande estetiska koder, ville Tinker Hatfield arbeta i kontinuiteten hos sina föregångare.

 
Air Jordan 3 White Cement, en retur i en larger than life-version.

Den illustrerade designern av Nike valde därför en sober och raffinerade drag samt en läderstruktur, två egenskaper som är gemensamma för basketskorna som är typiska för 1980-talet. För att blåsa nytt liv i Air Jordan sneakerdynastin har den senare dock haft möjligheten för att fullt ut uttrycka sin kreativa talang, först och främst genom att rita det berömda elefanttrycket, detta gråa tryck fläckigt med svart som huden på en elefant som världen upptäckte 1988 på den första OG-färgen av siluetten: Air Jordan 3 White Cement.

Paret, som kommer att göra comeback den 11 mars i en Reimagined-version, är verkligen den första varianten av modellen som Michael Jordan gick på NBA-golvet under säsongen 1987-88, med Chicago Bulls tröja flockad med hans legendariska nummer 23 , så klart.

Det var också med dessa som han vann Slam Dunk Contest, samma år, mot Dominique Wilkins. Hatfield Elephant Print förkroppsligar av stänkskyddet och förstärkningen på hälens bas, och ger en subtil touch av lyx till AJ3 White Cement, som kontrasterar effektivt med dess vitkorniga läderfinish. För att öka äktheten hos denna årgång 2023 har Nike-teamet applicerat ett benvitt filter på dess centrala spetsöglor, men också och framför allt på hälfliken och tre fjärdedelar av mellansulan, dessutom inkapslad i en återkallelse av svart, vitt och grått. Denna gulnade dimension ska få oss att tro att Jordan 3 White Cement Reimagined är vintage, särskilt eftersom den också har en svart Nike Air-logotyp på hälen och dess förpackning verkar ha lidit av tidens nycker.

Spana in Air Jordan 3 Retro 'White Cement Reimagined' hos Soleplus!

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se