Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

adidas Samba - Allt du behöver veta om den mest populära siluetten

Adidas Samba är en klassisk sneaker som först lanserades 1950 och har blivit en ikonisk del av Adidas-sortimentet sedan dess. Skon har en tidlös design som kombinerar sportstil med elegans och är känd för sin mångsidighet och komfort.

Övre delen av Adidas Samba är tillverkad av läder eller mocka, beroende på modellen. Skon har en låg profil med en snörning framtill för att ge en säker passform. Sula är gjord av gummi och är robust och greppande, vilket gör den lämplig för både inomhus- och utomhusbruk.

En karakteristisk detalj på Adidas Samba är de tre klassiska ränderna på sidorna av skon. Dessa ränder kan vara i kontrasterande färger eller i samma färg som skons övre del, beroende på modellen. Framtill har skon en rundad tå för att ge tillräckligt med utrymme för fötterna.

Inuti skon finns en vadderad krage och en mjuk innersula för extra komfort. Det finns också en stödjande hälkopp för att ge stabilitet och minska risken för skador.

adidas Samba är känd för sin retrostil och är populär både som vardagssko och som en del av en sportig look. Den finns i olika färger och utföranden, vilket ger dig möjlighet att välja en som passar din personliga stil.

 

 

Hur är adidas Samba i storleken?

Adidas Samba är generellt sett kända för att vara relativt normala i storleken, vilket innebär att de tenderar att passa som förväntat. Många användare rekommenderar att du köper din vanliga skostorlek när du väljer Adidas Samba. Om du normalt sett har en viss storlek i andra sneakers eller Adidas-modeller, bör samma storlek fungera bra för Samba.

Det är dock alltid bra att komma ihåg att passformen kan variera något beroende på individuella fotformer och preferenser. Vissa människor kan föredra att gå upp en halv storlek om de har breda fötter eller vill ha extra utrymme i tån.

Om möjligt kan det vara bra att prova skorna personligen eller se till att återförsäljaren har en tydlig returpolicy om du behöver byta storlek. Det hjälper dig att få en exakt passform som du känner dig bekväm med.

 

 

Varför är adidas Samba så populära?

Adidas Samba är populära av flera anledningar:

 • Klassisk design: Adidas Samba har en tidlös och ikonisk design som har överlevt i årtionden. Skons enkla och renodlade estetik lockar många människor och ger en stil som passar både till vardags och vid mer formella tillfällen.
 • Allsidighet: Samba är en mångsidig sneaker som kan användas både inomhus och utomhus. Den är ursprungligen designad som en fotbollssko för inomhusspel, men har blivit en modeikon och passar bra till olika klädstilar.
 • Komfort: Adidas Samba är kända för att vara bekväma att bära. Skon har en vadderad krage, en stödjande hälkopp och en mjuk innersula som ger dämpning och stöd för fötterna under långa perioder.
 • Hållbarhet: Samba är tillverkade av högkvalitativa material, såsom läder eller mocka för ovandelen och gummi för sulan. Dessa material är slitstarka och tåliga, vilket gör att skorna kan hålla länge och klara av många användningstillfällen.
 • Kulturell betydelse: Adidas Samba har även en stark koppling till populärkulturen och har burits av olika subkulturer och kändisar över åren. Skons historiska relevans och associering med musik, film och streetwear har bidragit till dess popularitet och status.

Sammanfattningsvis är Adidas Samba populära på grund av deras tidlösa design, allsidighet, komfort, hållbarhet och kulturella betydelse. Dessa faktorer har gjort dem till en favorit bland många människor runt om i världen.Här är en beskrivning av de vanliga egenskaperna hos Adidas Samba:

 • Design: Adidas Samba har en låg profil och en klassisk sneaker-design. Den har en rundad tå och en snörning fram för att ge en säker passform. Skon finns i olika färgkombinationer och material, vanligtvis läder eller mocka för ovandelen.
 • Tre ränder: En ikonisk detalj hos Adidas Samba är de tre ränderna längs sidorna av skon. Dessa ränder är oftast gjorda av kontrasterande material eller i samma färg som skons ovandel och ger en distinkt estetisk touch.
 • Sula: Adidas Samba har en sula av gummi som är robust och greppande. Sulan är vanligtvis mönstrad för att ge bättre grepp och slitstyrka. Vissa modeller kan även ha en texturerad sula för ökad dragkraft.
 • Komfort: Skon har en vadderad krage runt öppningen för att ge extra komfort och förhindra skav. Innersulan är mjuk och dämpande för att ge bekvämlighet under långa perioder av användning.
 • Stödjande hälkopp: För att ge stabilitet och minska risken för skador har Adidas Samba en stödjande hälkopp. Detta hjälper till att säkra foten på plats och ger en säker passform.
 • Allsidighet: Adidas Samba är kända för sin mångsidighet och kan användas både som vardagsskor och för sportaktiviteter. De har en perfekt balans mellan stil och funktion.

Sammanfattningsvis har Adidas Samba en tidlös design med en låg profil och klassiska detaljer. Skon erbjuder komfort, stöd och slitstyrka, vilket gör den till en populär val för människor som söker en mångsidig och stilfull sneaker.

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se