Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

JORDAN 1 - Allt du behöver veta om den mest populära siluetten

Air Jordan 1 (också kända som AJ1 eller Air Jordan) lanserades av Nike år 1985 och var den första signaturskon till den populära basketspelaren Michael Jordan.

År 1984 signerade Michael Jordan et sponsoravtal med Nike, och de började jobba på en sko som skulle skilja sig från allt som fanns på marknaden. Designerna Peter Moore och Bruce Kilgore arbetade tillsammans på skon, och de använde Jordans stil och rörelser på planen som inspiration för designen.

Jordan 1 förbjöds ursprungligen av NBA eftersom den bröt mot ligans regler angående spelarskofärger. Skon hade band i rött och svart istället för de traditionella vita och lagfärgerna, vilket fick dem att sticka ut på planen. Ändå fortsatte Jordan att bära skon på träning och i matcher, och fansen började lägga märke till det.

Nike sålde för 126 miljoner dollar enbart av Air Jordan 1 redan första året (1985), och det blev en legend inom sneakerkulturen. Jordan 1 har släppts i många olika färgkombinationer och design och har ansetts vara en statussymbol och en kulturell ikon.

Även om Jordan har gått i pension från basket, är Air Jordan-skor fortfarande populära och släpps ständigt på nytt i nya färgkombinationer för att glädja fans runt om i världen.

 

Hur är Jordan 1 i storleken?

Air Jordan 1 är vanligtvis normala i storleken. Vissa bärare kan behöva gå ner en halv storlek för den perfekta passformen, medan andra tycker att skon passar deras vanliga storlek. Det är alltid bäst att provtesta skon personligen för att bestämma vilken storlek som passar dig bäst.


Vilken storlek bör jag välja i Jordan 1?

Det beror på din fotstorlek och preferenser när det gäller passformen. Det rekommenderas att du mäter din fot och jämför med storlekstabeller för att hitta rätt storlek. Det finns också online-verktyg som kan hjälpa dig att hitta rätt storlek baserat på din fotlängd och bredd. Det är också viktigt att notera att vissa modeller av Jordan 1 kan vara snävare eller bredare än andra, så det kan vara en bra idé att prova på skorna om möjligt för att hitta den bästa passformen.


Varför är jordan 1 så populära?

Jordan 1 är en klassisk sneaker som lanserades 1985 av Nike i samarbete med före detta basketstjärnan Michael Jordan. Skon var den första i Jordan-serien och hade en unik design som skilde sig från andra sneakers på marknaden vid den tiden.

Jordan 1 var den första basketskon som använde Nike Air-teknologi och hade en hög topp med halkskydd som gav extra stöd för spelare på planen. Skon var också mycket bekväm och hade en ovandel i läder som gjorde den hållbar och lätt att underhålla.

Utöver tekniska fördelar hade Jordan 1 en estetisk appell som gjorde den till en stilikon. Skon hade en enkel men elegant design med en hög silhuett, en begränsad färgpalett och ikoniska detaljer som Jordans initialer på hälpartiet och Nike Swoosh på sidorna.

Sedan dess har Jordan 1 fortsatt att vara en favorit bland sneakerheads och modeentusiaster. Kombinationen av teknisk innovation, klassisk design och Michael Jordans status som en av de mest ikoniska idrottarna genom tiderna har gjort Jordan 1 till en tidlös klassiker som fortsätter att vara populär idag.


Varför är Jordan 1 så dyra?

Jordan 1 är en av de mest eftertraktade sneakersmodellerna på marknaden och det finns flera faktorer som bidrar till dess höga pris:

  1. Historia: Jordan 1 släpptes för första gången 1985 och var den första sneakermodellen i Michael Jordans signaturlinje. Dess kultstatus har bara fortsatt att växa sedan dess.
  2. Kvalitet: Jordan 1 är tillverkade av högkvalitativt läder och har en solid konstruktion som gör dem hållbara och bekväma att bära.
  3. Begränsad tillgänglighet: Vissa färger av Jordan 1 släpps i begränsade upplagor, vilket gör dem svåra att få tag på och ökar deras värde på andrahandsmarknaden.
  4. Efterfrågan: På grund av dess popularitet och kultstatus har Jordan 1 en hög efterfrågan från sneaker aficionados över hela världen.
  5. Sneaker-kulturen: Sneakers har blivit en stor del av mode- och kulturindustrin och människor är villiga att betala höga priser för att få tag på särskilda modeller av sina favoritsneakers.

Vad är skillnaden på Jordan 1 och Nike Dunk Low?

Jordan 1 och Nike Dunk Low är två olika sneakermodeller som först introducerades under tidigt 80-tal. Båda designades för att ta itu med växande populariteten av basket- och skateboardkulturen vid den tiden, men de skiljer sig i vissa avseenden.

Jordan 1 var den första signaturskon för basketstjärnan Michael Jordan och producerades initialt av Nike 1985. Skon designades av Peter Moore, som valde att låta Jordan ha stor insyn i designprocessen. Jordan 1 var ett genombrott i sneakerindustrin som uppmärksammades för sin unika design och användning av färger.

Nike Dunk Low kom först ut 1985 som en basketsko, men har sedan dess utvecklats till en populär lifestyle-sko. Skon designades ursprungligen för collegebasket och blev snabbt en favorit bland basket- och skateboardentusiaster tack vare dess bekväma passform och stödjande design.

Den största skillnaden mellan Jordan 1 och Nike Dunk Low är deras design. Jordan 1 har en högre snitt och en vadderad krage som ger extra stöd för foten, medan Dunk Low har en lägre siluett och färre dämpningegenskaper. Jordan 1 har också den klassiska Nike-swooshen och Air Jordan-logotypen på sidorna, medan Dunk Low vanligtvis har en mindre swoosh på sidorna. Slutligen är Dunk Low också generellt mindre dyr än Jordan 1.

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se