Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

JORDAN 4 - Allt du behöver veta om den mest populära siluetten

Air Jordan 4 är en skomodell från Nike som skapades för basketstjärnan Michael Jordans signatursko år 1989. Modellen designades av Tinker Hatfield, som tidigare hade utformat Air Jordan 3-modellen. Air Jordan 4 inkluderade en ny teknologi som heter "Air Sole" som också introducerades i Air Jordan 3, och den hade också remmar på sladdhålen som gjorde den mer anpassningsbar.

Air Jordan 4 blev populär bland fansen och i popkulturen på grund av dess utsökta design och innovativa teknologi. Det dåvarande Chicago Bulls-stjärnan Michael Jordan använde skorna under en av deras matchvinster i 1989 NBA-slutspelet. Air Jordan 4 finns nu tillgänglig i olika färger och stilar och fortsätter att vara en populär skomodell efter mer än 30 år.


Hur är Jordan 4 i storleken?

Jordan 4 betraktas av många som normal i storleken. Det innebär att de vanligtvis passar som de storlekar du normalt bär. Men det är alltid bäst att kolla in specifika storlekstabeller för att se till att du får rätt passform.

Vissa kunder har dock rapporterat att Jordan 4 kan vara något tajt runt tårna, så om du har breda fötter kan det vara klokt att gå upp en halv storlek.

Det är också värt att tänka på att olika fabrikanter och modeller av skor kan ha något olika storleksstandarder. Så även om du har annan skor från Jordan, kan det vara en bra idé att kontrollera storlekstabellen för just Jordan 4 innan du köper.

 

Varför är jordan 4 så populära?

Jordan 4 är en populär skomodell av Air Jordans som först släpptes 1989. De är kända för sin robusta design och den synliga Air Sole-dämpningen i hälen. Många tror att designern, Tinker Hatfield, skapade Jordan 4 för att representera Michael Jordans personliga stil och hjälpa honom att nå nya höjder på basketplanen. Skon har också en unik detalj i form av plastöglor på sidorna som gör att snörena kan justeras för en mer anpassad passform. Jordan 4 har också markerat ett antal historiska ögonblick i basketvärlden, som när Michael Jordan slog sitt berömda "The Shot" mot Cleveland Cavaliers i 1989. Alla dessa faktorer har bidragit till att göra Jordan 4 en eftertraktad sko bland sneaker-entusiaster och sportfans över hela världen.


Varför är Jordan 4 så dyra?

Jordan 4 är en av de mest eftertraktade sneakersmodellerna från varumärket Jordan, vilket gör dem så dyra. Det finns flera faktorer som påverkar priset på Jordan 4, inklusive materialkvalitet, begränsad tillgänglighet och popularitet. Till exempel används ofta premiummaterial som läder och suede för att tillverka skorna, vilket höjer produktionskostnaderna. Dessutom släpps ofta Jordan 4 i begränsade upplagor och i samarbete med kända designers eller artister, vilket också höjer priset. Slutligen spelar populariteten av Jordan 4 en stor roll, eftersom många samlare och sneakers-entusiaster är villiga att betala höga priser för att lägga till dem i sin samling.


Vad är skillnaden på Jordan 4 och Jordan 1?

Jordan 4 och Jordan 1 är två olika modeller av sneakers som tillverkats av Nike under varumärket Air Jordan. Här är några skillnader mellan de två modellerna:

  1. Design: Jordan 1 har en hög silhuett medan Jordan 4 har en låg silhuett. Jordan 1 har också en större Swoosh-logotyp på sidorna, medan Jordan 4 har en mindre Swoosh-logotyp på sidorna och en plastdetalj på hälkappan.
  2. Material: Jordan 1 är ofta tillverkad av läder, medan Jordan 4 är tillverkad av en kombination av läder och nubuckmaterial.
  3. Teknologi: Jordan 4 är försedd med Nike Air-teknologi i hälen för att ge extra stötdämpning och komfort, medan Jordan 1 inte har denna teknologi.
  4. Historia: Jordan 1 var den första Air Jordan-modellen som släpptes 1985 och blev omedelbart populär. Jordan 4 släpptes första gången 1989 och var den fjärde modellen i Air Jordan-serien.

Sammanfattningsvis är Jordan 1 och Jordan 4 två olika modeller av sneakers i Air Jordan-serien med olika design, material, teknologi och historia.

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se