Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

Vad är Swatch X Omega MoonSwatch-kollektionen och varför är den så betydelsefull?

Klocktillverkarna Omega och Swatch gick samman för att lansera Swatch X Omega Bioceramic MoonSwatch-kollektionen, som nu är helt slutsåld världen över.

Denna kollektionen innehåller 11 olika tidsur, inspiration från det amerikanska Apollo-rymdprogrammet på 1960- och 70-talet och var tänkt som en hyllning till Omega Speedmaster Moonwatch, den första klockan som bars av astronauter under månuppdrag.

Nu omdefinierad och omgestaltad tillsammans med Swatch, klockföretaget från hög gatan, är den nya MoonSwatch-kollektionen tillverkad av biokeramik, ett material som ursprungligen utvecklades för rymdresor och som blandar två delar zirkondioxidkeramik med en del bioavled plast, vanligtvis från bio-baserad ricinolja. Den används nu inom en mängd olika industriella och medicinska processer, inklusive att binda ihop trasiga ben.

Varje klocka är namngiven efter en annan planet i vårt solsystem, bär beteckningen "Mission to_" etsad på boettbaksidan och nickar till sin namne med färgsättning.

Till exempel beskrivs Mercury-klockan som en "hyllning till den snabba vingeöverlämnaren i mörkgrått", medan Earth-urverket kommer i blått och grönt, med luggarna i en mintton och kardborrebandet i marinblått. Den kompletta uppsättningen av klockor är Sun, Earth, Moon, Mercury, Venus, Jupiter, Saturn, Mars, Uranus, Pluto och Neptune och skiftar i färg från gul (sol) till en kraftig röd för Mars.

Av de 11 är Moonwatch kanske närmast originalen från rymdkapplöpningen, med ett boett på 42 millimeter, stålgrå yta och ett svart VELCRO©-band. Precis som originalet har det en dold S för Speedmaster i mitten av kristallglaset.


Alla klockor har kännetecken från Apollos originaluppdrag, såsom de vita visarna och understreckarna, tachymeterskalan och Omegas signatur "punkt över 90" på tachymeterbezeln. Varje klocka har också en bild av sin stjärna eller planet på baksidan, med orden "Reach for the Planets, Enjoy the Mission, Dream Big, Fly Higher, Explore the Universe" etsade runt boettbaksidan.


OMEGA x SWATCH 'MISSION TO THE MOON'

OMEGA x SWATCH 'MISSION TO MERCURY'

OMEGA x SWATCH 'MISSION TO PLUTO'

OMEGA x SWATCH 'MISSION TO URANUS'

OMEGA x SWATCH 'MISSION TO JUPITER'

OMEGA x SWATCH 'MISSION TO EARTH'


Spana in kollektionen här.

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se