Fri fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

Historian om Air Jordan 4


Air Jordan 4 var den första skon i serien som blev global. Med en bred release utanför USA. IV tog också varumärket Air Jordan till en annan nivå av berömmelse och popkultur framträdande. Spike Lees Do The Right Thing presenterade Air Jordan 4 i en minnesvärd scen och hjälpte skon att överträffa basketspelet.Designen av Jordan 4 

Jordan 4 var den andra raka skon designad av Tinker Hatfield och släpptes 1989. Den var inte en stor avvikelse från 3:an när det kommer till design, men den gjorde tillägg som gör den till en av de mest älskade i serien. Jumpman-logotypen hade ordet "Flight" lagt till precis under den. Det introducerade nubuckmaterial till sneakervärlden för första gången. Det fanns nätkomponenter för ökad andningsförmåga och den hade flera områden som innehöll plast.

 

The Shot 

Under 1989 års slutspel slog Michael Jordan ett av de mest minnesvärda skotten i sin karriär. Det ögonblicket i slutspelet 1989, med Jordans Chicago Bulls mot Cleveland Cavaliers, var så spännande och minnesvärt att det helt enkelt är känt som "The Shot". Det spelvinnande skottet av Jordan ägde rum i slutet av spel 5 i serien. Med sekunder kvar av matchen fick Jordan en inkommande passning och träffade en foul line jumper när tiden gick ut. Bulls vann matchen med 101 till 100, och de gick vidare till den andra omgången av slutspelet. Pjäsen bidrog till att befästa Michael Jordan som en global superstjärna och visade världen hur han var. Jordan bar Air Jordan 4 "BRED" när han slog The Shot. Det hjälpte till att lyfta Air Jordan 4 till ikonstatus.

 
Spana in Air Jordan 4 här!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som den første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se